Over

Simone van Bijsterveldt studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen. Zij is haar werkzame carrière begonnen in de audit praktijk bij KPMG (media- en NGO sector) waar zij de opleiding tot Registeraccountant heeft afgerond.

In 2005 maakte ze de overstap naar Novamedia, het bedrijf achter de Postcode, BankGiro- en Vriendenloterij. Van 2010 tot 2015 is ze als Finance Director verantwoordelijk voor de afdeling Financiën van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen en Novamedia. Tevens draagt zij de verantwoordelijkheid voor de ESG strategie en rapportage. In de jaren erna breidt haar portfolio zich uit: ze krijgt binnen Novamedia de dagelijkse leiding over vier uitgeverijen en over de financiën en personeelsbeleid van de gehele mediadivisie.

Van 2016 tot eind Q1 2019 is Simone lid van de Raad van Bestuur van Novamedia en de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij. Zij is dan verantwoordelijk voor financiën, het duurzaamheidsbeleid en HR binnen de gehele organisatie. Na 14 jaar maakt zij de overstap naar FrieslandCampina waar zij wereldwijd verantwoordelijk is voor de implementatie van Business Insights. De financiën blijven echter haar aandacht trekken en in 2020 wordt Simone CFO bij MediaMonks, onderdeel van S4Capital Group. Daar zet zij ook de wereldwijde ESG strategie neer en is verantwoordelijk voor legal.  

Sinds het najaar van 2021 is Simone Liobé gestart. Zij heeft de ambitie om vanuit haar specifieke kennis organisaties verder te laten groeien. Deze bijdrage is bij voorkeur voor de lange termijn, maar ook maakt zij graag tijd voor kortere projecten. Simone is lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de Audit Commissie van het Nederlands Filmfonds.